Aineisto-ohjeita ja suunnitteluvihjeitä

Jos käytössäsi ei ole ammattilaistasoisia taitto-ohjelmia:
Lähetä meille aineisto mieluiten täysin rajaamattomana eli niin, että painettavan kuvion ympärille jää ylimääräistä tilaa. Valmistelemme aineiston painoa varten painokelpoisen materiaalin valmistukseen tarkoitetuilla ohjelmilla. Arkitamme ja korjaamme sekä varmistamme laadun. Jos siis käytössäsi ei siis ole ammattilaisohjelmia, laita meille vain mahdollisimman laadukkaat originaalit nappia varten! Toivomamme tiedostomuodot löydät rullaamalla sivua alaspäin.

Ammattilaisohjelmilla taitto:
Jos napin suunnittelu onnistuu itseltäsi / mainostoimistoltanne ongelmitta, noudata allaolevia ohjeita. Pohjaväri tai -kuva jatkuu mielellään napin sivuille ja taakse kääntyviin reunoihin, joten suosittelemme lisäämään aineistoon ylimenovaroja eli bleedejä. Näkyvä kuvio tai kaarella olevat tekstit kannattaa sijoittaa riittävän kauas napin reunasta. Napin reuna kaartuu napin sivulle ja taakse, joten liian lähelle reunaa sijoitetut objektit alkavat jo kaartua piiloon.


Toimita meille kukin nappiaineisto erikseen - älä esimerkiksi arkita nappeja valmiiksi!Nappikoot ja ylimenovarat eli bleedit

25mm_ohje.jpg


Tutustu myös erilaisiin taustavaihtoehtoihin hinnastossamme!

Inspiraatiota voit hakea työnäytteistämme!


25 mm nappi:
25 mm nappi on pieni ja sympaattinen. Selkeät kuvat näkyvät parhaiten. Tekstit, yksittäistä sanaa lukuunottamatta, eivät ole kaukaa luettavissa.

25 mm napin mitat:
- Päällisosan halkaisija 25 mm.
- Kuva jatkuu vähintään 30 mm asti.
- Leikkurin halkaisija 33 mm. Nappiaineisto istutettuna pyöreään muotoon, stanssauksen rajaan.
- Älä jätä päällisosaa esittävää /
rajaavaa katkoviivaa aineistoon!


38mm_ohje.jpg

38 mm nappi:
38 mm koossa keskipitkät tekstit ovat luettavissa ja selkeät valokuvat näkyvät hyvin. Suosituin koko!

38 mm napin mitat:
- Päällisosan halkaisija 38 mm.
- Kuva jatkuu vähintään 44 mm asti.
- Leikkurin halkaisija 46 mm. Nappiaineisto istutettuna pyöreään muotoon, stanssauksen rajaan.
- Älä jätä päällisosaa esittävää /
rajaavaa katkoviivaa aineistoon!

Taustavaihtoehdot näet hinnastostamme.


56mm_ohje.jpg

56 mm nappi:
56 mm nappi on jo aika suuri ja siinä näkyvät selkeästi myös pidemmät lauseet.
Suurikokoinen nappi on melko näkyvä asuste, hyvinkin yksityiskohtaiset kuvat alkavat olla edukseen.

Magneettitaustaisena tämä koko on myös loistava käyntikortti!

56 mm napin mitat:
- Päällisosan halkaisija 56 mm.
- Kuva jatkuu vähintään 65 mm asti.
- Leikkurin halkaisija 67 mm. Nappiaineisto istutettuna pyöreään muotoon, stanssauksen rajaan.
- Älä jätä päällisosaa esittävää /
rajaavaa katkoviivaa aineistoon!

Taustavaihtoehdot näet hinnastostamme.


75mm_ohje.jpg

75 mm nappi:
75 mm nappi on jo suuri ja siinä näkyvät selkeästi kaikenlaiset ratkaisut. Isokokoisen napin sanoman voi lukea jo kaukaa, hyvinkin yksityiskohtaiset kuvat erottuvat hyvin.

Suuren kokonsa vuoksi erinomainen huomionherättäjä!

75 mm napin mitat:
- Päällisosan halkaisija 75 mm.
- Kuva jatkuu vähintään 81 mm asti.
- Leikkurin halkaisija 87 mm. Nappiaineisto istutettuna pyöreään muotoon, stanssauksen rajaan.
- Älä jätä päällisosaa esittävää /
rajaavaa katkoviivaa aineistoon!

Taustavaihtoehdot näet hinnastostamme.


Aineiston tiedostomuodot

Aineisto voi olla melkein mikä tahansa kuvamuoto, esim. psd, jpg, tif. Lisäksi meille käyvät esim. pdf, indd tai melkein mikä tahansa vektorigrafiikkamuoto.

Digitaalipainamme arkit ja aineiston on hyvä olla CMYK-muodossa.

Valmis, painokelpoinen nappiaineisto:
Aineiston voi suunnitella oikeaan kokoon ja lähettää meille mieluiten painokelpoisena PDF-tiedostona. Se voi myös olla vektorigrafiikkaa, jossa fontit on konvertoitu poluiksi, aineistomuoto uusimpaan CS asti eps tai ai.

Mikäli yrityksen logoväri on tarkka, kannattaa meille lähettää PMS-väritiedot eli nk. Pantone-värikoodit sähköpostin tekstissä. Näin voimme painossa verrata, että aineisto painuu mahdollisimman oikean värisenä.

Valokuva-aineisto tai Photoshop-aineisto:
Voit lähettää meille valokuvan, jonka me asemoimme nappiin. Kuva voi olla esimerkiksi maksimilaatuinen jpg, jonka minimiresoluutio 300 dpi 1/1 koossa (optimiresoluutio 600 dpi). Kuvan päälle tai viereen voidaan meillä lisätä myös tekstiä, mutta varminta ja helpointa lopputuloksen kannalta on valmis aineisto, johon olet asemoinut tekstit valmiiksi. Älä rajaa kuvaa sivuilta ja alhaalta liian tiukasti!

Aineisto Office-paketin ohjelmilla:
Jos mahdollista, älä sijoita kuvaoriginaalia Powerpoint tai Word-tiedostoon, vaan lähetä se meille alkuperäisessä muodossa ja koossa. Jos kuitenkin aineiston rakentamisen kannalta on välttämätöntä käyttää Office-ohjelmia (kuten Powerpoint), liitä kaikki objektit sähköpostiviestiisi myös irrallisina alkuperäistiedostoina. Office-ohjelmat eivät ole tarkoitettuja painokelpoisen materiaalin tuottamiseen, joten niillä tehtyjen aineistojen muokkaamisessa menee aina aikaa. Powerpoint ei esimerkiksi säilytä / sisällytä valitsemaasi fonttia aineistoon, vaan fontti aukeaa yleensä jonain satunnaisena fonttina tiedoston siirtyessä koneelta toiselle. Mikäli aineisto saadaan ohjeidesi pohjalta ongelmitta konvertoitua meillä painokelpoiseen muotoon, ei aineiston muokkaamisesta tule lisämaksua.

Teetä nappien suunnittelu meillä:
Yksinkertainen tilaus on maksuton, monimutkainen tilaus laskutettavana tuntityönä. Kysy tarjous. Yksinkertaisella tilauksella tarkoitetaan esimerkiksi "Valkoisella pohjalla musta teksti "Parta on kiva juttu", fonttina Arial". Toinen esimerkki yksinkertaisesta suunnittelusta voisi olla vaikkapa tekstin lisääminen valokuvan päälle. Fonttimalleja voit kurkkia paitapuolen kotisivuiltamme: porukkapaita.fi/fonttimalleja.html

Helppo testi aineiston laadusta:
Tulosta tuotoksesi omalla printterilläsi. Jos se tulostuu rakeisena, tulee se myös todennäköisesti painumaan rakeisena. Voimme toki painaa huonostakin originaalista, mutta tällöin ei voida olettaa lopputuloksen olevan hyvälaatuinen ja tarkka.

Saat meiltä lähettämäsi aineiston laadusta vastauksen. Aineiston laadunvarmistus kuuluu hintaan.
Lisälaskutettavaa työtä

Laskutusperuste: Tuntihinnoittelu työn aikaavievyyden mukaan. Kysy meiltä tarjous! Hinnaston hintaan kuuluu rintanappien toteutus valmiista, asiakkaalta tulleesta aineistosta. Pienet muutostyöt, kuten parin sanan tai päivämäärän lisääminen nappiin, tulee kaupan päälle.

Laskutettavaa lisätyötä ovat:

  1. Nappien suunnittelutyö meillä tai isommat muutostyöt tulleeseen nappiaineistoon (kuten monimutkaisten kuvien syväsyövytykset, haastavammat kuvankäsittelyt tms).
  2. Kuvituskuvien etsiminen internetistä.
  3. Kuvien piirtäminen meillä.
  4. Nappien laskeminen ja lähetys useammalle vastaanottajalle.
  5. Tuotteiden yksittäispakkaus / pahvisten nappipohjien suunnittelu / nappien työntäminen pahvien läpi valmiiksi.

Suunnittelutöihin sisältyy vedosliikenne ja korjausvedosliikenne (yleensä 1-2 korjausvedosta). Annamme mielellämme tarjouksen keikkakohtaisesti, kun pystymme arvioimaan kauanko toivomaanne työhön menee aikaa!


Neuvomme mielellämme! Ota yhteyttä!